2013. augusztus 18., vasárnap

55. fejezet ~ Hagyd megtörténni

Sziasztok!
Na szégyenkezem még egy sor, mert ismét késtem...már nem is számolom mennyit. Bocsánat!!
Lényegre térek, a kommentre és a chat bejegyzésre is válaszoltam már.  Így olvashatjátok pillanatokon belül már az 55. fejezetet.:) Szép lett a hossza szerintem, de ezt döntsétek el ti, hogy elég hosszú-e. Az előző részben történtek után kicsit előre haladtak az események, de... De van ami még vissza fog térni picikét később részletben. Szóval hagyjatok sok-sok komit magatok után. És kellemes olvasást!!;)
Bonie♥


/Molly – december 9. péntek/

Az ember próbálkozik, hisz csak így kerülhet közelebb az álmaihoz. Megéri megpróbálni! Míg ha elsőre nem is úgy sül el, ahogy azt tervezted. Csak próbáld meg újra és újra. Veszíteni valód nincsen. Ameddig van lehetőséged csináld, és valósítsd meg, amit szeretnél. Mert ha elengeded, lehet épp az tett volna teljessé, és akkor már késő bánkódni. Mert próbálkozás nélkül bizony semmit nem érhetsz el.
A telefonom ébresztője halkan pityegni kezdett, én pedig félálomban gyorsan kinyomtam, hogy Danny-t ne ébressze fel. A szobában félhomály uralkodott, én óvatosan felültem az ágyban, de nem voltam hajlandó kibújni a jó meleg paplanom alól.  Végül muszáj volt megtennem, ha nem akartam elkési. Felálltam, kirázott a hideg, ezért a fürdőszobába siettem. Majd befeküdtem a forró vízzel teli kádba, ami remek nap indításnak tűnt. Amikor végeztem felvettem egy hosszú sötét farmert, mellé pedig egy ezüst, csillámló vékonyabb pulóvert. Plusz egy vastag sálat, amit lazán körbetekertem a nyakam körül. Még szunyókáló szőkeségnek hagytam egy kis kávét az asztalon. Aztán a cipőm is a lábamra került, így indulhattam is. Utam egyenesen a svéd televízió épületéhez vezetett. Mély lélegzetet véve boldogsággal és erővel telten léptem be, és reménykedtem, hogy minden rendben lezajlik.
Az elmúlt pár hónapban sok minden történt. Elkészült a dal, amin Danny-vel annyit dolgoztunk. Emellett többször is stúdióba vonultam, egy remek kis csapattal. Nagy reményeket fűzök most ehhez a dalhoz, azért vagyok itt, hogy megpróbáljam teljesíteni az álmom. Sietve mentem végig a folyosón, majd beadtam egy lemezt a kitöltött papírokkal a jelentkezéshez. A nő csak mosolygott, naponta láthat híresebbnél híresebb embereket az épületben. Végül elvette a jelentkezésem és kért egy aláírást, én pedig boldogan adtam. Innentől már tényleg csak várnom kell.

/Jane/

December lévén az őszi szövetkabátom le kellett váltanom, egy vastagabb téli dzsekire. Az égen, egymáson tornyosultak a szürkébbnél szürkébb felhők. Az átlagember már a tudattól is szomorú és komor lesz. Mivel azonban péntek van, nekem és persze az osztálytársaimnak a kedvét nem vette el. Samantával indultunk meg a téli délutánon az iskola parkolója felé. Ösztönösen megigazítottam a sálam, majd barátnőm felém fordult.
-    Ott van Eric. Siess, este beszélünk. – nevetett vidáman közben rám  kacsintott, én pedig mosolyogva bólintottam. Aztán elindult a másik irányba, mivel őt is várta Daniel.
Eric pár lépést tett felém, mikor már átvágtam a parkoló nagy részén, és közelebb értem. Rögtön átkarolta a derekam, és egy lágy csókot lehelt a nyakamra, aztán az ajkai az enyémre tévedtek. Nem bírtam tovább, belemosolyogtam a csókunkba. A srác kicsit hátrált, majd a kabát ujján végighúzva a kezét összekulcsolta az enyémmel. Széles mosolya, minden egyes apró vonásával belevájta magát az elmémbe.  Így álltunk körülbelül két percig, aztán végre meghallottam csodás hangját.
-    Mostanában mindketten elfoglaltak voltunk. – kezdte. Én azonnal tudtam mire gondol, ő rengeteget dolgozott és stúdiózott az elmúlt időben. Nekem pedig a tanulásra kellett koncentrálnom ebben az utolsó évben. – Most picit lassítsunk le. – én ösztönösen elmosolyodtam, mivel ez a mondata, eszembe juttatta a Timeless című dalát, ami az egyik kedvencem.
-    Mire gondoltál? – néztem hatalmas kérdő tekintettel és pislogtam kettőt.
-    Csak egy kis sétára, ha benne vagy. – mosolygott kedvesen, a szemei csillogtak. Persze, hogy belegyeztem.

Az autót otthagyta a parkolóban, mi pedig kézen fogva elindultunk. A sétánk egészen a külvárosig tartott, éppen az egyik hídon sétálgattunk. Nem sok ember merészkedett ki a hideg délutánba, csak egy-két személy sétált el néha mellettünk, így tényleg teljesen kettesben voltunk. Furcsamód egyáltalán nem fáztam, pedig lehetett vagy mínusz száz fok. Eric mosolyogva vett egy mély lélegzetet, amikor is megláttam egy hópelyhet. Azután még egyet. Körbekémleltem, a tekintetem pedig ismét Eric barna tekintetébe ütközött.
-    Nézd, esik a hó. – mosolyogtam önfeledten kitéve a kezem, az egyre sűrűsödő pelyhek után nyúlva.
-    Valóban. – tette ki a kezét, hogy ellenőrizze, aztán gyengéden maga után húzott. Egészen az utca túloldaláig, ahol is besétáltunk egy kis kávézóba.
Az ablak mellé szerettem volna ülni, hogy lássam a hóesést azon keresztül, mivel most látok először Svédországban havat. Eddig mindössze a hideget érzékeltem a télből. Eric a pulthoz sietett, beszélt pár szót a pincérrel, aztán magabiztos arccal tért vissza. Leült velem szembe, barna tekintetét az enyémbe mélyesztette. Én a szokásos gyomorgörcsömmel küzdtem, amit a pillantása vált ki belőlem, de mindeközben határtalan boldogságot éreztem. Hirtelen valaki az asztalunk mellett termett, egy-egy forró csokit letett elénk, aztán sarkon fordult.
-    Forrócsokoládé? Találó. – nevettem el magam, miközben kicsit megfújtam a meleg italt, ő pedig vidáman nyugtázta, eltalálta a választást.
Ahogy ott ültünk előttünk a forró, gőzölgő csoki illata teljesen átmelegített és egyik percről a másikra váltottuk a témákat, miközben a hópelyheket figyeltük. Fel sem tűnt, hogy az idő teljes mértékben előrehaladt, az utakon és a földön is megmaradt legalább három centiméternyi hóréteg a mínuszoknak köszönhetően. Lassan visszavettem a kabátom az induláshoz. Ismételten a rendkívül hideg időben találtuk magunkat, de én igazából nagyon is élveztem.
Éppen egy parkon sétáltunk keresztül, amikor lehajoltam és a por hóból nehezen összegyúrtam egy kisebb hógolyót. Barátom vidáman figyelt, végül felé tartottam, reagálni próbált.
-    Úgysem mered. – vágott komoly arcot, de a szeme elárulta, mégis mosolyog.
-    Ó dehogyis nem. – nevettem majd hozzávágtam egy mozdulattal az összegyúrt gömböt, ami a kabátján esett szét.
-    Ezt megbánod. – fenyegetett játékosan, én pedig már gyúrtam a következőt.
Ismételten meg akartam dobni, ám megragadta a kezem és lefogta. Viszont én nem hagytam magam, és az egészből az lett, hogy egymást löködtük. Végül a hó alatt megbotlottam valamiben, az egyensúlyomat elvesztve pedig magammal rántottam Ericet is. A hórétegre érkeztünk, bár meg kell mondani nem volt túl puha. Hangosan felnevettünk, én pedig a srác fölé támaszkodtam.
-    Látod, kellett ez neked? – nevettem még mindig. Azonban hirtelen megfordított, így ő került fölém.
-    Kellett. – nem mondhattam már semmit, ugyanis belém fojtotta a szót egy csókkal.
Nem ellenkeztem, csak végigsimítottam arcán egészen a nyakáig. Eltávolodott én pedig nem tudtam letörölni a vigyort a fejemről. Gondoltam egyet, ha már úgyis vizes vagyok, már mindegy. Felálltam, arrébb sétáltam pár lépést, Eric követte a mozdulataim. A friss hóba belefeküdtem, és gyorsan csináltam egy hó angyalt. Nevetve vettem tudomásul, Eric ugyan így tesz, de ő fiút csinált az enyém mellé. Felültem, a srác felállt, végül engem is felsegített. Leporoltuk egymás vizes kabátját, majd megnéztük a művünket. A barátom felém kapta a fejét, szája sarkában apró mosoly bujkált.
-    Figyelj, arra gondoltam… – csigázta fel a kíváncsiságom, hisz attól, hogy mosolygott, a hangja még komolyan hangzott – Azaz mit szólnál, ha…
-    Ne félj, mond nyugodtan. – fogtam meg a kezét, már nagyon kíváncsi voltam hova akar kilyukadni.
-    Szóval mi lenne, ha te hozzám költöznél? – látszólag megkönnyebbült, hogy kimondta.
A gondolatok csak úgy lökdösődtek az elmémben, ahogyan próbáltam végiggondolni mi is volt a kérdés. Tulajdonképpen egy csöppet vártam ezt a kérdést, de meglepődtem. Eric-kel lakni valóban egy valóra vált álom lenne. Annyira belestem és a barna szemei is teljesen elvarázsoltak. Viszont nem ártana reagálni valamit, mielőtt beáll nálam az agyhalál.
-    Nagyon szívesen! – ugrottam a nyakába, szegény nagyon izgult.
Hiába volt dermesztően hideg, hiába esett sűrűn a hó, én mégsem fáztam. Felmelegített az érzés, amit most éreztem. A boldogságtól elszédülve próbáltam felfogni, hogy a kapcsolatunk feljebb lépett egy szintet.
-    Ha neked megfelel, holnap már átpakolhatunk hozzánk. – vigyorgott ismételten a legmagabiztosabban.
-    Nekem megfelel. – dobogott kétszer gyorsabban a szívem, ha valami bajom lesz, azaz ő hibája. Aztán egy gyors puszit adtam az arcára.

Már egészen besötétedett mire visszaértünk a Simpson hotelhez. A hallban hívtuk a liftet, majd felmentünk vele. Ahogy beléptünk az ajtón ledobtuk a vizes kabátunk, és széles vigyorral meredtünk Samantára és Daniel-re. A két említett személy olyan furán nézett ránk, mintha a Marsról jöttünk volna.
-    Mi a jókedv oka? – nézett kérdőn Dani kettőnkre, utána Sam-re.
Rá kellett jönnöm, hogy ezt kettőjüknek is el kell mondanunk, hisz Sam a barátnőm, aki velem lakik. Aztán ott van Daniel, akinek a családjáé a hely. Eric gyorsabb volt, így ő felelt a kérdésre.
-    Jane és én összeköltözünk. – mosolyogtunk. Az arcukon átsuhant valami, majd összenéztek és ők is velünk örültek.
-    Gratulálunk. – mondták egyszerre, Samanta felpattant a helyéről és megölelt.
-    Köszönjük.
-    Sam, ugye nem gond, hogy ha már holnap… - nem folytattam, mert furán nézett össze ismét Danival.
-    Tudod Jane, mi – kezdte, de aztán most ő hagyta abba.
-    Ti már gondoltatok rá, igaz? – kérdeztem, ők pedig félénken bólintottak.
-    Igen. Itt voltál te, én pedig nem akartam addig, így viszont most mi is költözünk nemsoká. – nevetett, amolyan sajnáljuk tekintettel. Hogy is tudnék rájuk haragudni?
-    Dani, szabad lesz egy lakosztály. – vigyorgott Eric is.
Lassan a két fiú elindult kifelé. Eric visszaszólt még, hogy holnap korán itt lesz, és akkor átpakolunk hozzá.

/december 10. szombat/

Hangos kopogásra ébredtem, így azonnal kimet a szememből az álmosság. Ránéztem az órára, ami nyolcat mutatott. Eric megmondta, hogy korán itt lesz, na de ennyire. Félálomban tántorogtam ki az ajtóig pizsamában, az ajtó túloldalán pedig nevetés fogadott. Rájöttem, hogy a látványom a piros hosszú pizsamanadrágban, a hozzá való fehér felsővel és a kócos hajammal, meg persze az álmos fejemmel nem túl megszokott. Halványan mosolyogva az álmosságtól végigpásztáztam a popsztáromon. Frissen és éberen festett, egy egyszerű pakoláshoz való szettben.
-    Ne nevess már ki! – szenvedtem, mikor beljebb jött, aztán leült a kanapéra.
-    Bocsánat. – mosolygott tovább csibészesen, én pedig a szememet forgatva indultam el előtte. Megfogta az alkarom és maga mellé húzott, így én is a kanapén kötöttem ki. Átölelte a derekam, s így közelebb húzva adott egy csókot. Ennél nem is kellene jobb ébresztő.
Aztán végül felálltam, hogy elinduljak a fürdőbe, ahová az imént is vezetett volna az utam. Becsuktam magam mögött az ajtót, a lehető leggyorsabban próbáltam elkészülni. Összekötöttem a hajam, valami elhasznált ruhát vettem fel. Mire kiértem Sam is felkelt, így picit ő is segített a válogatásnál és a pakolásnál. Szereztünk jó pár dobozt, és már pakolásztunk is bele. Viszonylag hamar ment, olyan fél egy körül elkészültünk. Ebédre hozattunk fel a hotel étterméből valami finomat, ekkor Dani is csatlakozott hozzánk. Konkrétan mindenki kiválasztott magának egy szimpatikus dobozt, majd azon elfogyasztotta az ételét. A poénkodás most sem maradhatott ki, bár a két táncos nélkül nem volt az igazi. Már régen találkoztam velük.
Evés után bepakoltuk a dobozokat Eric autójába és átvittük a lakásához, ahol pedig kivettük és felvittük. Igazából már nagyon untuk ezt a pakolás témát, de hát, amit ma megtehetsz… Azt nem kell már holnap. Mert akkor vasárnap lenne egy kis pihenő. Ezzel a gondolattal álltunk neki kipakolni a dobozokból. Ruhákat a szekrénybe, ami nem volt egyszerű, mert helyett kellett csinálni a cuccaimnak. Nem is az, hogy nekem sok volt, de nekem és Ericnek együtt rengeteg. Aztán szép lassan minden a helyére került, körülbelül fél hatra készen is lettünk teljesen.
Boldogan néztünk körül, a most már közös lakásunkban. Én imádtam a kis erkéllyel, a konyhával és a sok kis részletével együtt. Mély levegőt véve fordultam Eric felé, aki csak büszke fejjel mért végig a nappaliját. Közelebb húzódtam testéhez, így nem volt már levegő köztünk. Beszívtam a már megszokott finom, férfias illatát. Ő eközben átölelt, mivel én is őt. Abban a pillanatban nem kellettek szavak, csak mi ketten. Arcomat picit eltolta, belenézett a kék tekintetembe, én lágyan ajkához érintettem a sajátom. Ő ezt azonnal viszonozta, pillanatok elteltével egyre hevesebben. Végigsimítottam a hátát, ő pedig a karomat, végül lehajolva megfogta lábam a térdeim alatt. Így vitt be a most már közös szobánkba.

/december 11. vasárnap/

Jó érzés volt ma már Ericnél ébredni, úgy érzem, tényleg otthon vagyok. Rutinosan jártam keltem reggel, így összedobtam valami reggeli félét, abból, amit a hűtőben találtam. Egy biztos, ezek után én fogok vásárolni. Késő délelőtt beállítottak Samantáék, hogy megnézzek berendezkedtünk-e, valamint elhozták pár cuccomat, amit Sam megtalált a szobájában.
-    Köszi, hogy áthoztátok. – mosolyogtam iszonyatosan boldogan – Kértek valamit?
-    Nem – néztek össze – Csak egy pillanatra ugrottunk be. Már mennénk is tovább.
Épphogy végigmondta, megcsörrent a telefonom, megnéztem a képernyőt. Molly volt az, így azonnal felvettem.
-    Szia Molly. – üdvözöltem, igazából vele is régen találkoztam.
-    Szia. Csodálatos híreim vannak! Merre vagytok, elmegyek hozzátok és megbeszéljük! – lehetett hallani a hangján, izgul, ugyanakkor felettébb vidám.
-    Ericnél vagyunk. Gyere át, ha gondolod. – néztem körbe és mindenki kíváncsian bólintott.
Itt kinyomott, de nagyon siethetett, ugyanis tíz perc után már kopogtatott is. Daniel nyitott ajtót, ugyanis ő volt legközelebb ahhoz. Molly letörölhetetlen mosollyal lépett be, köszöntött mindenkit.
-    Mi történt, hogy mindenki itt van? – csodálkozott rá a dolgokra, mikor leesett neki.
-    Mi csak áthoztuk Jane dolgait, ami még a hotelban maradt. – jelentette ki Sam, én pedig csak nevettem.
-    Áhá, vagyis ti már együtt laktok. – nézett fürkészve az énekesnő kaján vigyorral.
-    Valahogy úgy. – nevettem Eric válaszán.
-    Miért is vagy itt? – néztem kérdőn Mollyra, visszatérítve a hírekre. Mindenki oldalát kifúrta már a kíváncsiság.

Felocsúdott a gondolkozásból, aztán ismét csillogó szemmel, vett nagy lélegzetet, hogy belekezdjen. Mind a négyen visszafogott lélegzettel figyeltük, de szó szerint.
-    Tudjátok, hogy most így a télen nem nagyon van turné. Viszont munkát tudnék nektek ajánlani, méghozzá nem is akármilyet.  – itt hatásszünetet tartott – A napokban elmentem a svéd tévécsatornához, ma pedig kaptam visszajelzést. A visszajelzés pedig Melodifestivalen! Ti pedig kísértek engem, mint táncosok, ha elfogadjátok.
Fejezte be levegő hiányában, mindenki tök boldog lett, ahogy én is. Viszont kezdtem azon gondolkozni mi is az a Melodifestivalen. Nagyon ismerős, hallottam már róla, de semmi pénzért nem akar beugrani.
-    Bejutottál? – nézett elismerően Eric is.
-    Igen!
-    Lehet hülye kérdés, de ez mit jelent pontosan? – néztem kicsit érdekes arccal.
-    Jane, ez az eurovízió svéd előválogatója! Amin én is indultam a Popularral. – mosolygott kedvesen Eric.
-    Úristen, tényleg! – Samantára néztem – Persze, hogy elvállaljuk! Mindhármunknak van esélye, hogy teljesüljön az álma!

2 megjegyzés:

 1. Szia! :D
  Valóban szép lett a rész hossza, elégedett lehetsz vele, és a fejezettel is, megérte rá várni.
  Az elején fogalmam sem volt róla, mire vágyik Molly, mindenesetre nagyon megfogott, ahogy az álmairól írtál, különösen szeretem az ilyen filozofikus belső monológokat. Akkor még nem tudtam pontosan miért is, de nagyon szorítottam neki.
  Hihetetlen aranyos volt, ahogy Eric és Jane a kezdődő hóesésben sétáltak, forró csokiztak, bolondoztak. Romantikus és vidám, kell ennél több? Aztán mikor szóba jött a költözés, jól meglepődtem, de ez a legjobb döntés, viszont ilyenkor szokott minden elromlani, lakva ismerszik meg az ember, de nem vészmadárkodom :)
  Személy szerint utálok pakolni, tehát inkább nem költöznék sehova, de egy ilyen jó hangulatú kis csapatba szívesen belecsöppennék.
  Mikor jött Molly annak nagyon örültem, és a hír.. szuppppppper :D Olyan boldog vagyok, ez az igazi nagy lehetőség mindannyiuk számára, remélem élni tudnak vele!
  Nagyon imádtam a részt, és restellem, hogy az előzőhöz nem írtam rendes kommentet, remélem valamelyest kárpótoltalak.
  Várom a folytatást, csodás volt, mint mindig.
  Puszi Jenni

  VálaszTörlés
 2. @Jenni: Szia!:) Örülök, ha úgy gondolod, megérte rá várni. Igyekeztem hosszút írni, azonban a következő picit lemarad mögötte.
  Próbáltam a lehető legjobb módon leírni az érzéseit. Hát problémák lesznek, de nem is igazán a költözés miatt, talán a koraiság játszik szerepet, de nemsoká ezt is meglátod.:) Nagy lehetőség a lányoknak, és meglátjuk mi sül ki belőle.
  Köszönöm, hogy írtál nekem! A részt hamarosan olvashatod.:) ♥

  VálaszTörlés