2012. május 6., vasárnap

10. fejezet ~ Választás

Már itt is van a következő rész, mert kértétek, hogy siessek vele. Remélem tetszeni fog, mert nekem annyira nem nyerte el a tetszésem...
Köszönöm az előző részhez a kommenteket és hogy ennyien elolvastátok.:)
Jó olvasást.♥Love Bonie



Egy kérdés és semmi más. A döntés nem mindig egyszerű, a válasz viszont gyökeresen is megváltoztathatja életünket és annak minden apró részletét. Egy döntés. Nagyon sok múlhat rajta, akár egész hátralévő életünk, akár az álmaink. Vigyázni kell vele, mert ha egyszer rosszul döntünk, nem fordíthatjuk vissza az idő kerekét. Viszont a jó döntés pozitív irányba mozgatja életünk mozzanatait.

„Van kedvetek táncosként maradni Svédországban?” ismétlődött újra és újra fejemben a kérdés. Hirtelen fel sem fogtam, mi is a kérdés jelentősége, teljesen megfordult velem a világ. Amikor azonban felfogtam, a ledöbbenéstől alig tudtam megszólalni, ahogy Samanta sem.
-          Tessék? – néztünk értetlenül és csodálkozva a lehetőség hallatán. Eric és Alex csodálkozó szemekkel néztek ránk, mi pedig csak álltunk zavarunkban.
-          Szerintem jól hallottátok. – mosolyodott el Alex, aki először mutatott felénk teljes kedvességet.
-          Látom most aztán megleptelek titeket. Ne haragudjatok. – nézett kedvesen, de kíváncsian a válaszunkra Eric. Végül sikerült erőt vennem magamon egy hatalmas levegővel és megszólalnom.
-          Hát valóban megleptél, nagyon nagy lehetőséget kínáltál nekünk. Nem tudom a részleteket így nem tudok biztosat mondani. De Sam te hogy vélekedsz? – néztem kérdőn barátnőmre aki tanácstalan volt, úgy mint én.
-          Nagyon nagy lehetőség az egyszer biztos, de egyet kell értenem Jane-nel.
-          Nem kell most döntenetek. Szerintem gyertek fel hozzánk, ott találkozhattok Mollyval, ő elmondja a részleteket és megismerhetitek. Aztán majd eldől, hogy is legyen. Megfelel nektek? – nézet ránk reménykedve ezt az ajánlatot téve. Mi összenéztünk Sammel és kértünk pár perc magányt.
Nagy lehetőség ez, de meg kell beszélnünk. Nem szaladhatunk a nagyvilágba gondolkodás nélkül. Akárhogy is döntünk, el kell fogadnunk a következményeket és a nehézségeket. A nehézségekkel meg kell birkózni, majd átlépni fölöttük. Beszélnünk kellene az otthoniakkal is, hisz várnak vissza minket a nyaralás végén.
-          Mi legyen?
-          Szerintem el kellene menni Mollyhoz és útmutatást kapni az egészről. Nagy lehetőség. – mondta el a véleményét barátnőm még mindig meglepve, én pedig nem tudtam mi tévő legyek.
-          Akkor viszont beszélni kéne a szüleinkkel is. Nem?
-          Meglátjuk, először ismerjük meg jobban az ajánlatott. – bólintottam és visszafordultunk Ericékhez. Kérdőn néztek ránk, mi pedig bólintottunk és elmosolyodtunk.

Beszálltunk Eric kocsijába, a hátsó ülésekre. Nem nagyon szólaltunk meg az úton, mindenki el volt foglalva a saját gondolataival. Bennem megfogalmazódott egy kérdés, ami egész úton nem hagyott nyugodni: Miért pont minket választott, hisz Alex-on keresztül ismerhet egy csomó táncost? Különben is csak egyszer látott minket táncolni. De később már nem törődtem vele.
Lassan megérkeztünk Stockholm belvárosában lévő házhoz, majd kiszálltunk és felmentünk a legfelső emeletre. Mikor beléptünk a lakásba Sam és én összenéztünk és közelebb léptünk egymáshoz. Eric betessékelt minket és egy barna hosszú, göndör hajú lány, mint kiderül Molly pedig már jött is ki a hálóból.
-          Gyertek beljebb és üljetek a kanapéra. – mosolyodott el a lány, közben leültünk – Hozhatok valamit inni?
-          Köszönöm nem kérek. – válaszoltunk Samantával szinte egyszerre.
-          Rendben. Hát akkor sziasztok. Molly vagyok, már kíváncsi voltam rátok. Eric mesélt rólatok és a tánctudásotokról.
-          Samanta vagyok. – kezdet barátnőm a bemutatkozást.
-          Jane vagyok. Nagy lehetőséget kaptunk ma tőletek, kicsit beavatnátok a részletekbe is?
-          Persze. – válaszolta Eric és Molly is ugyan azt.

Elmondták, hogy Mollynak a jövő héten induló koncertsorozatára keresnek táncosokat. Eric ránk gondolt és ezt közölte barátnőjével is. Ismertették a koncertek helyszíneit is, tizenöt darab lenne. Beszéltünk arról, hogy a próbák már másnap elkezdődnének, még két táncossal. Mindent végighallgattunk és teljesen megtetszett mindkettőnknek az ajánlat. Majd bemutattunk Mollynak egy kis ízelítőt a tánctudásunkból.
-          Lányok ez nagyon profi! – ámult el Eric barátnője.
-          Köszönjük! De lenne egy kis gond, ugye mi csak itt nyaralunk és a szüleink úgy tudják, hogy pár nap múlva hazautazunk. – kezdet bele a probléma boncolgatásába Sam.
-          Igen…De nem tudtok velük beszélni telefonon? Holnap délelőtt elmondjátok a válaszotok, ha igen akkor délután már megyek is értetek és indulunk a próbaterembe. – mondta el a lehetőséget Eric.
-          Rendben. Most viszont mennünk kellene, mert későre jár, mindjárt éjfél. Megbeszélünk mindent, még holnap reggel. – mondtam és Samre tekintettem. Ő is egyetértett velem és elköszöntünk.
-          Sziasztok! Várom a válaszotok. – köszönt el Molly és átölelt bennünk, mi pedig viszonoztuk. 
 Mire visszaértünk a hotelba és ágyba kerültünk hajnali egy körül járt az idő. Nagyon fáradtak voltunk, így nem beszéltünk a táncos munkáról és rögtön elaludtunk.
 
Másnap reggel viszont már fél nyolckor fent voltunk, gyorsan felöltöztünk  és elővettük a mobilunkat. Rátettük a kanapé mellett lévő asztalra. Egymásra néztünk.
-          Szeretnél maradni? – néztem kérdőn Samre, ő pedig bólintott.
-          Nagyon, imádom az országot és a turnéval lehetőségem adódik megnézni. Eric és Molly is nagyon szimpatikusak, valamint Eric a nagy kedvencem. Nem utolsó sorban pedig itt van Daniel is, ezért biztosan beszélek a szüleimmel. – mondta el az álláspontját.
-          Értem.
-          Szeretném, ha te is maradnál velem. Neked is nagy lehetőség, felfedezhetes te is Svédországot. Ericet és Mollyt is jobban megismerheted.
-          Igazad van! Egyébként is szívesen maradok. – értettem egyet barátnőmmel. Fogtuk a telefonunkat és visszavonultunk a szobánkba és felhívtuk a szüleinket.
Becsuktam magam mögött az ajtót és lehuppantam az ágyamra. Magam mellé tettem a telefont és haboztam, majd hátradőltem. Kifújtam magam és hasra fordultam, kezembe vettem a telefont, majd tárcsázni kezdtem anyát.
-          Szia kicsim!
-          Szia anya. Fontos dolog miatt hívlak. – tértem rögtön a tárgyra.
-          Mi történt? Valami baj van? – hallottam idegesen csengő hangját.
-          Nem, dehogy! Csak nagyon nagy lehetőséget kaptunk tegnap a koncert után. – nyugtattam meg.
-          Milyen lehetőség? – most már a kíváncsiság beszélt belőle.
-          Hát megismerkedtünk már tegnap előtt Eric Saade-val, akinek tegnap a koncertjére mentünk. Ő beszélt a barátnőjének rólunk, aki szintén énekes. A koncertsorozatán kapnánk munkát, mint táncos…
-          Hogy mit? Ott Svédországban? – döbbent le ő is.
-          Igen anya. Ezért szeretnénk Samantával maradni.
-          Na ez most váratlanul ért…
-          Pont úgy mint minket tegnap este. – meséltem.
-          Akkor ez tényleg nagy dolog…de akkor ott maradnátok egész nyáron…Nem?
-          Igen…gondolom. Beszélsz apuval és Briannal?
-          Igen, de akkor nem is jössz haza most? – válaszolt kérdéssel a kérdésre.
-          Szerintem, nem.
-          Tartsd egy picit, akkor beszélek velük. – hosszú szünet után következett a válasz -  Apád azt üzeni: Sok sikert a koncerteken!
-          Akkor maradhatok? – csodálkoztam könnytől csillogó szemmel, amit nem láthatott - Öcsémnek az ajándékát elpostázom! Mondd meg neki, hogy hiányozni fog és nemsoká találkozunk.
-          Rendben. Szia kicsim, sok sikert.
Letettem és már mentem is ki gyorsan Samantához, aki már nagy mosollyal fogadott. Abból tudtam, megengedték neki. Kérdőn nézett rám, én pedig csak szó nélkül bólintottam, majd kitört belőlem a nevetés és aztán felugrottunk a kanapéra és sikítoztunk.
-          Svédországban maradunk és elfogadjuk az ajánlatot! – ugrott egy hatalmasat barátnőm az ő szemében is gyűltek a sós cseppek csak úgy mint az enyémben.
-          Bizony! Már várom a táncpróbát. – ugráltam én is.

4 megjegyzés:

  1. Jeeee izgis részek még csak most kezdődnek azt mondom xD kíváncsi vagyok erre a próbára mondjuk kíváncsi lettem volna egy Molly szemszögre h mit gondol a lányokról valójában :D na mind1 imádtam és várom a kövit puszii:)

    VálaszTörlés
  2. De jóóó :D Örülök hogy maradnak :D Hú várom már a próbát biztos izgalmakkal teli lesz :D És mekkora jó arcok már a szüleik hogy ezt megengedték :D Meg Molly is mennyire jó fej hogy ilyen közvetlen volt a lányokkal :D Na kíváncsi vagyok :D
    puszi Jenni

    VálaszTörlés
  3. Sziaaa
    Már úgy vártam ezt a részt :D És igen én is kíváncsi lettem volna arra hogy Molly hogy éli meg ezt a találkozást :D De remélem azért majd közvetíted nekünk valamilyen úton módon a gondolatait :D
    Nagyon érdekes hogy innentől hogy fognak alakulni a kapcsolatok.. vajon Molly és Jane jóban lesznek? Nagyon-Nagyon Remélem hogy igen :D És Állatira érdekel hogy milyen kapcsolat és hogy hogyan fog kialakulni Jane és Eric között :D
    Várom a frisset :D
    pusziii Roxiii

    VálaszTörlés
  4. @Dórii A következő rész már a próba lesz.;) Lesz Molly szemszög, még nem alakult ki, hogy hogyan, de mindenképpen lesz.:)

    @Jenni Bizony, remek szüleik vannak, valamint Mollyt is aranyos lánynak tartom. Nem akarom gonosznak titulálni.:)

    @Roxiii Örülök, hogy vártad, ez nekem nagy dolog. Köszönöm.♥ Neked is azt mondom, lesz Molly szemszög, csak nem tudom még hogyan. A többire azt tudom mondani, hogy meglátod. A találgatás pedig csak jó lehet.;)

    VálaszTörlés